Powered by Smartsupp

Opći uvjeti poslovanja

1. Informacije

Prodaju na internetskoj stranici www.plisanimedo.hr obavlja tvrtka

JOKA d.o.o. za usluge
Donji Srbani – Serbani di Sotto 131 A,
Nova Vas – Villanova, 52474 Brtonigla,
Istra, Hrvatska

OIB:HR67759263376
MB: 04870611
MBS: 130079585
Nadležni sud: Trgovački sud u Pazinu
Temeljni kapital: 6500,00€ – uplaćen u cijelosti

Osnivač i član uprave: Josip Šudić

Tvrtka je upisana u trgovački registar – Trgovački sud u Pazinu
Račun u Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN HR39 2340 0091 1109 2355 2

Adresa elektroničke pošte
info@plisanimedo.hr
info@joka.hr 

2. Opće odredbe

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na Joka d.o.o.,

Pojam Kupca odnose se i na: klasičnog potrošača (fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Internetska stranica www.plisanimedo.hr služi kao internetsko prodajno mjesto, te sadrži informacije o proizvodima i uslugama tvrtke Joka d.o.o.

Prodavatelj zadržava pravo mijenjati sadržaj Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene proizvoda i ostale podatke kao i sav ostali sadržaj, bez prethodne najave. Kupac je dužan prije svake kupnje pregledati i pročitati sadržaj, cijene i Opće uvjete poslovanja.

Kupnjom proizvoda putem internetske trgovine www.plisanimedo.hr smatra se da je korisnik pročitao i shvatio sve, te prihvatio sve opće uvjete

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

Pristup internetskoj trgovini www.plisanimedo.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Registracije nije obavezna, ali je obavezno ostaviti sve točne podatke Kupca.

3. Glavna obilježja proizvoda

U cijene je uključen PDV.

Proizvodi su prikazani fotografijama uz opis
Ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i fotografije u potpunosti točni. Iako se trudimo dati što točniji opis i fotografije, moguće su razlike u percepciji boje, veličine, vrste materijala i oblika.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici stranici www.plisanimedo.hr podložni su bagovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.
U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.plisanimedo.hr molimo Vas da nas odmah kontaktirate. Vaše povratne informacije su nam od velike važnosti kako bismo odmah ispravili bilo kakve nesporazume i osigurali točne informacije o našim proizvodima. U suradnji s Vama, želimo osigurati zadovoljstvo svakog kupca, održati visoke standarde kvalitete usluge te osigurati pošten i transparentan proces kupovine za sve naše korisnike.

Želimo naglasiti da nismo odgovorni za eventualne bugove ili tehničke pogreške na web stranici. Iako se trudimo otkriti i ispraviti takve probleme što je prije moguće, sve narudžbe koje su namjerno napravljene koristeći se takvim greškama imaju potencijal biti otkazane s naše strane. 

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Zbog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.plisanimedo.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem skladišta tvrtke Joka d.o.o.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.plisanimedo.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

Ako artikl nije moguće isporučiti te kupac ne želi alternativni proizvod, a već je platio proizvod Prodavatelj će izvršiti Kupcu povrat novca za taj proizvod, na isti način na koji je uplaćen, bez odgode i u zakonskom propisanom roku.

Ukoliko uvidimo nepravilnosti ili nejasnoće kod odabira personalizacije i/ili upisanih uputa za izradu od strane Kupca za narudžbe zaprimljene putem web-shopa, kontaktirat ćemo Kupca putem e-maila. Ukoliko odgovor ne bude zaprimljen unutar 24 h, smatrat će se ispravnim kako je odabrano i upisano, te tako poslati u izradu. Naknadne reklamacije za navedeno neće biti uvažene.

4. Dostava i plaćanje

4.1 Dostava i plaćanje za Hrvatsku

U rok dostave ne ulazi potrebno vrijeme za izradu odnosno personalizaciju proizvoda!

Redovna dostava sa plisanimedo.hr se vrši putem GLS-a za Hrvatsku.
.

GLS – cijena dostave iznosi 4,95€ ( 37,30 kn) za cijelu Hrvatsku za sve narudžbe,  bez obzira na broj naručenih artikala. Rok dostave iznosi 24h (48h)  ne računajući dan slanja paketa i dan izvršenja narudžbe. O dostavi Vašeg paketa trebali biste primiti SMS i EMAIL obavijest od strane dostavne službe (GLS).

BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 99,00 € (745,92 kn). U slučaju BESPLATNE DOSTAVE isporuka se vrši GLS dostavnom službom.

Mogućnost besplatne dostave vrijedi isključivo za maloprodaju.

U rokove za uručenje ne računaju se:

 1. dan prijama narudžbe i dan slanja paketa
 2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje JOKA d.o.o.
 3. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava JOKA d.o.o. Webshop narudžbi. ( vikendi, blagdani, praznici itd. )
U slučaju ne preuzimanja narudžbe koja je plaćena i poslana, a radi se o personaliziranim proizvodima za koje nije moguć povrat novčanih sredstava, pošiljka će biti skladištena u našim prostorima. Ukoliko se pošiljka osobno ne preuzme ili ne organizira ponovna dostava unutar 30 dana od dana povrata, za svaki naredni dan biti će naplaćena ležarina u iznosu od 1,00 € (uklj. PDV) po danu.
Ukoliko se radi o proizvodima koji nisu personalizirani, te je za njih moguć povrat novčanih sredstava, nakon 15 dana narudžba će biti automatski  otkazana i novčana sredstva vraćena na račun Kupca sukladno zakonu. 
 • POUZEĆEM (plaćate dostavljaču kod preuzimanja)
  +naknada za plaćanje pouzećem 2,00 € (15,07 kn) Uključuje PDV 25%.
  Ukoliko je vrijednost narudžbe jednaka ili veća od 250,00 € (1883,62 kn), plaćanje pouzećem nije moguće zbog ograničenog načina dostave.
 • DIKRETNA BANKOVNA TRANSAKCIJA 
  (uplata na račun općom uplatnicom, internet bankrastvo, mobilno bankarstvo, skeniranje 2D barkoda)
  Narudžbe plaćane općom uplatnicom ili internet bankarstvom obrađuju se nakon vidljive uplate na izvodu.
 • PAYPAL
  (ako odaberete način plaćanja putem sustava PayPal PLISANIMEDO.HR Vas preusmjerava na PayPal sustav)
 • KEKS PAY
  (Online plaćanje bez naknada putem mobilne aplikacije. Prilikom odabira plaćanja putem Keks Pay-a potrebno je otvoriti aplikaciju te skenirati prikazani QR kod, uplata će biti odmah izvršena)
   
 • KRIPTOVALUTE 
  (Brzo i jednostavno plaćanje kriptovalutama)

Prodavatelj zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.
Kupac je dužan dati važeće točne, potpune osobne podatke. U slučaju krivo dostavljenih podataka prodavatelj ne snosi odgovornost!
Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

 

4.2 Međunarodna dostava i plaćanje

Cijena međunarodne dostave razlikuje se ovisno o zemlji gdje se šalje.
Niže popis zemalja s dostavom, cijenom i rokom dostave.

SLOVENIJA – 2-5 WORKING DAYS  10.00 €

SLOVAKIA – 2-10 WORKING DAYS 20.00 €
POLAND – 2-10 WORKING DAYS 20.00 €
GERMANY – 2-10 WORKING DAYS 20.00 €
AUSTRIA – 2-10 WORKING DAYS 20.00 €

SWEDEN – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
NETHERLANDS – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
ITALY – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
HUNGARY  – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
FRANCE – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
DENMARK – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
CZECH REPUBLIC – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €
BELGIUM – 2-10 WORKING DAYS 25.00 €

PORTUGAL – 2-10 WORKING DAYS 35.00 €

SRBIJA – 2-15 WORKING DAYS 45.00 €
SPAIN – 2-15 WORKING DAYS 45.00 €
MONTENEGRO – 2-15 WORKING DAYS 45.00 €
BOSNA I HERCEGOVINA – 2-15 WORKING DAYS 45.00

UNITED KINGDOM – 2-15 WORKING DAYS 70.00 €
SWITZERLAND – 2-15 WORKING DAYS 70.00 €
FINLAND – 2-10 WORKING DAYS 70.00 €

U cijene je uključen PDV.
Cijene su iskazane samo za kopno! -Prices are shown for land only.
Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka dodatnih troškova uvoza. ( PDV, CARINA ITD.. )

Međunarodnu dostavu vrši Hrvatska pošta, GLS, DPD ili Overseas Express.
Cjenik je iskazan isključivo ukoliko prodavatelj organizira dostavu.  
Prodavatelj zadržava pravo odabira dostavne službe i promjenu navedene cijene.

Rok izrade personaliziranih proizvoda je 1 do 30 radnih dana od dana kada smo zaprimili Vašu uplatu. Ukoliko izrada iziskuje dužu izradu od 72h biti ćete obaviješteni prije uplate.

U rokove za uručenje ne računaju se:

1.dan prijama narudžbe i dan slanja paketa

2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta

3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje JOKA d.o.o.

4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava JOKA d.o.o. Webshop narudžbi. ( vikendi, blagdani, praznici itd. )

U slučaju ne preuzimanja narudžbe koja je plaćena i poslana, a radi se o personaliziranim proizvodima za koje nije moguć povrat novčanih sredstava, pošiljka će biti skladištena u našim prostorima. Ukoliko se pošiljka osobno ne preuzme ili ne organizira ponovna dostava unutar 30 dana od dana povrata, za svaki naredni dan biti će naplaćena ležarina u iznosu od 1,00 € (uklj. PDV) po danu.
Ukoliko se radi o proizvodima koji nisu personalizirani, te je za njih moguć povrat novčanih sredstava, nakon 15 dana narudžba će biti automatski  otkazana i novčana sredstva vraćena na račun Kupca sukladno zakonu. 

Sve naručene proizvode za međunarodno slanje možete platiti 
-DIREKTNOM BANKOVNOM TRANSAKCIJOM U EURIMA ( uplata na račun općom uplatnicom ili Internet bankarstvom )
-PAY PAL-om
-KEKS PAY-om
-PAYCEK-om

Prodavatelj zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.
Kupac je dužan dati važeće točne, potpune osobne podatke. U slučaju krivo dostavljenih podataka prodavatelj ne snosi odgovornost!
Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

5. Autorska prava i medijske objave

Poduzeće JOKA d.o.o. proizvodi po narudžbi i želji Kupca na temelju dostavljenih fotografija i ostalih materijala. Mi ne znamo i ne možemo znati tko polaže prava na vlasništvo fotografija i ostalog dostavljenoga sadržaja, stoga za svaku fotografiju ili bilo koji drugi sadržaj koji podliježe zaštiti temeljem odredbi Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima isključivu odgovornost snosi naručitelj (Kupac) koji zahtijeva izradu takvog sadržaja, te povezano s tim Kupac snosi i sve posljedice i rizike ukoliko se ispostavi da predmetni sadržaj autorsko pravo treće osobe koje podliježe zaštiti. 

GRAMATIČKE GREŠKE KOD PERSONALIZIRANIH PROIZVODA GDJE KUPAC SAM UPISUJE PERSONALIZACIJU NE ISPRAVLJAMO!

Naručitelj robe ustupa pravo JOKA d.o.o. da u svrhu marketinških aktivnosti i promocije koristi fotografije izraženih artikala bez posebne najave ili pisanoga odobrenja, dok isto tako Kupac ima mogućnost zatražiti da se artikli izrađeni po njegovoj narudžbi ne objavljuju.

 6. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom LINKU.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer OBRASCA ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora sklopljenog na daljinu i Ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika na temelju ugovora, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat plaćenog iznosa biti će vraćen tek nakon što nam roba bude vraćena, odnosno nakon što nam dostavite dokaz da je roba poslana nazad.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na e-mail adresu info@plisanimedo.hr kako bi mu bio objašnjen postupak i način vraćanja proizvoda.
Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kada je kupac pravna osoba, na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

7. Povrat i reklamacije

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju JOKA d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 1. ISPORUKA ROBE KOJA NIJE NARUČENA
 2. ISPORUKA ROBE KOJA IMA GREŠKE ILI OŠTEĆENJA – potrebno prijaviti unutar 5 radnih dana od primitka pošiljke. Naknadne reklamacije na oštećenja neće biti uvažene.
 3. ISPORUKA ROBE KOJOJ JE ISTEKAO ROK TRAJANJA

!!! OD PRAVA POVRATA IZUZETI SU SVI PROIZVODI SA VIDLJIVIM ZNAKOVIMA KORIŠTENJA ILI AMBALAŽOM KOJA SE NAKON OTVARANJA NE MOŽE VRATITI U PRVOBITNO STANJE TE PROIZVODI NAPRAVLJENI PO MJERI / ŽELJI KUPCA !!!
GRAMATIČKE GREŠKE KOD PERSONALIZIRANIH PROIZVODA GDJE KUPAC SAM UPISUJE PERSONALIZACIJU NE ISPRAVLJAMO KOD IZRADE I NIJE MOGUĆ POVRAT ISTIH ZBOG GRAMATIČKIH POGREŠAKA.

Ukoliko uvidimo nepravilnosti ili nejasnoće kod odabira personalizacije i/ili upisanih uputa za izradu od strane Kupca za narudžbe zaprimljene putem web-shopa, kontaktirat ćemo Kupca putem e-maila. Ukoliko odgovor ne bude zaprimljen unutar 24 h, smatrat će se ispravnim kako je odabrano i upisano, te tako poslati u izradu. Naknadne reklamacije za navedeno neće biti uvažene.

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj.

Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.

O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti porukom e-pošte poslanom na adresu info@plisanimedo.hr ili pisanim putem na adresu: Joka d.o.o., Donji Srbani – Serbani di Sotto 131 A, Nova Vas – Villanova, 52474 Brtonigla

Kada Kupac reklamirane proizvode, odnosno proizvode na koje ima pravo na povrat novčanih sredstava vraća Prodavatelju, Prodavatelj će sam organizirati povrat proizvoda na trošak Prodavatelja s pravom na izbor kurirske službe.
Ukoliko kupac odluči sam organizirati povrat proizvoda , Kupac je dužan sam snositi troškove dostave.

Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Kada je kupac pravna osoba, na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

8. Primjedbe i prigovori

Sukladno čl. 10 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-pošte: info@plisanimedo.hr ili pisanim putem na adresu: Joka d.o.o., Donji Srbani 131 A, Nova Vas, 52474 Brtonigla

Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 14 dana.

Zatvori

Ne napuštaj košaricu!🛒

Spremi svoju košaricu za kasnije, a tko zna možda Vam pošaljemo i kod za popust :)🐻🐼

Želite li primati personalizirane ponude?

Omogućite obavijesti za dobivanje ažuriranja u stvarnom vremenu o vašoj košarici i popustima? 😀🧸

Možda kasnije
×
×

Košarica

What Our Clients Say
793 recenzije